Starwood säljer till Profi

Profi förvärvar fastigheten Thumba 7:150 i Botkyrka och Borgarfjord 2 i Kista. Totalt innehåller fastigheterna 124.000 kvadratmeter lokaler med bland andra Alfa Laval som en av de större hyresgästerna.

För två år sedan köpte det amerikanska fastighetsbolaget Starwood Capital fastigheterna från Sveareal, men har nu valt att sälja vidare. Rådgivare till affären denna gången var Cushman & Wakefield.

Affären är en fortsättning på Profis förvärv av “stora” fastigheter i Stockholmsområdet. De har bland annat köpt Infracity i Upplands Väsby och Freden 11 i Sundbyberg.

Tumba 7:150 har för närvarande Alfa Laval som största hyresgäst som bedriver sin verksamhet på fastigheten sedan 1960-talet. Den total lokalytan landat kring 80.00 kvadratmeter samt 23 hektar mark. Uthyrningsgraden ligger på kring 90 procent för kontor, utbildning, och industri.

Thomas Sipos, VD Profi-Fastigheter, berättar att han de ser många möjligheter att utveckla fastigheten för befintliga verksamheter, och samtidigt parallellt driva det långsiktiga utvecklingsarbetet i linje med översiktsplanen för Tumba och med kommunens samhällsbyggnadsstrategi.

Gällande Borgarfjord, även känd som Nordic Forum, uppgår uthyrningsgraden till 50 procent av ytan på 44.000 kvadratmeter lokalytor samt ca. 1 000 parkeringsplatser i garage. Detta förvärv är Profis första i Kista. Och Thomas Sipos är förväntansfull och tror på fantastiska utvecklingsmöjligheter parallellt med att driva aktiv förvaltning.

profi-tumba-kista

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.